Новини технології /News Cat /Meta впроваджує протокол Signal для забезпечення безпеки в WhatsApp і Messenger

Meta впроваджує протокол Signal для забезпечення безпеки в WhatsApp і Messenger

Зараз Meta, власник WhatsApp і Messenger, планує відповісти на вимоги нового законодавства ЄС "Про цифрові ринки" (DMA), роблячи свої месенджери сумісними з іншими сервісами обміну повідомленнями через протокол Signal. Цей крок, оголошений сьогодні, підкреслює новий підхід компанії до забезпечення безпеки та конфіденційності користувачів.

Раніше Meta заявляла, що участь у сторонніх чатах буде добровільною для користувачів, але не надавала подробиць. Тепер компанія планує просити розробників сторонніх сервісів використовувати протокол Signal для забезпечення безпеки, але може розглянути інші протоколи, що гарантують такий же рівень захисту. Meta акцентує на перевагах протоколу Signal, який вже успішно використовується в WhatsApp і Messenger, які найпопулярніші месенджери в Україні, для шифрування повідомлень.

Проте Meta визнає, що не може гарантувати безпеку повідомлень, які надсилають або отримують треті сторони.

Тому вона розглядає встановлення регламенту інтероперабельності, який, можливо, буде менш безпечним, але збереже користувачів від можливих загроз. Компанія також розглядає можливість використання проксі-серверів для забезпечення інтероперабельності з третіми сторонами, але це буде супроводжуватися додатковими заходами безпеки, щоб уникнути зловживань.

Додатково, Meta вимагатиме від сторонніх постачальників підписати угоду для забезпечення інтероперабельності з WhatsApp або Meta. Детальні умови цих угод будуть оприлюднені незабаром. Мета намагається гарантувати користувачам, що їхні переговори залишатимуться безпечними і надійними, незважаючи на будь-які зміни, внесені DMA.

Відгуки

Отправить сообщение
Чтобы оставить отзыв под своим именем авторизируйтесь или войдите через социальную сеть
 
 
Думка авторів може збігатися з думкою адміністраторів. Всі права захищені. При використанні матеріалу із сайту - обов'язково вказувати джерело інформації. Ми не несемо відповідальності за зміст надісланих статей.